Memoplus, Sănătate

3 tehnici eficiente de memorare. Îmbunătățește-ți memoria cu ajutorul lor!

Memoria joacă un rol esențial în viața de zi cu zi, permițându-ne să învățăm despre lumea din jur și să ne comportăm în funcție de informațiile receptate. Ne folosim memoria în fiecare moment și în orice aspect al vieții noastre.

Informația pe care o primim trece prin trei etape de memorare: codificare, depozitare și recuperare. În procesul de codificare, informația e convertită într-un construct stocat de creier. Apoi, informația e depozitată ca amintire de lungă sau de scurtă durată. În ultima etapă, informația poate fi recuperată din „depozit“, arată www.usa.edu.

Fie că ne aflăm în fața unui examen, fie că ne dorim pur și simplu o memorie mai bună pentru a gestiona mai bine activitățile de zi cu zi, putem folosi câteva tehnici de memorare care și-au dovedit eficiența. Descoperă-le în cele ce urmează!

1. Organizează informația

Dacă ai de învățat pentru un examen sau o testare, poți sublinia informațiile pe care trebuie să le memorezi. De asemenea, îți poți organiza informațiile pe capitole sau foldere denumite în funcție de subiect, astfel încât să le poți accesa și memora cu ușurință.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *