Daosin, Sănătate

Alimente bogate în histamină

Histamina se găsește în mod natural în multe alimente și acționează ca un mediator chimic în cazul unor reacții ce se produc în organismul uman. O concentrație prea mare a acestei substanțe poate să determine apariția alergiilor.

Există o listă de alimente bogate în histamină de care trebuie să ținem cont pentru a nu avea probleme din cauza alergiilor. Organismele sănătoase sunt capabile să facă față concentrațiilor mari de histamină din alimente prin eliberarea diaminooxidazei (DAO), enzimă ce ajută la degradarea histaminei din alimente, la nivelul intestinului. Când dieta este bogată în alimente ce conţin histamină, activitatea diaminoxidazei (DAO) poate fi insuficientă, ceea ce duce la o descompunere întârziată a histaminei la nivelul intestinului.

Alimente bogate în histamină

Deși multe alimente conțin histamină în mod natural, nivelul acestei substanțe crește în urma procesării la care sunt supuse. S-a demonstrat că procese tehnologice precum condimentarea, fermentarea, maturarea sau depozitarea prelungită au ca efect creșterea nivelului de histamină din alimente. Iată și care sunt alimentele bogate în histamină:

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *