Creierul folosește aproximativ 20% din caloriile organismului, de aceea are nevoie de „combustibil“ pentru a-și menține concentrarea pe parcursul zilei. Ceea ce mâncăm are un impact puternic asupra creierului, care are nevoie de anumiți nutrienți pentru a se menține sănătos. De exemplu, acizii grași Omega-3 ajută la formarea și repararea celulelor creierului, în timp ce antioxidanții reduc stresul celular și inflamația, care sunt asociate îmbătrânirii cerebrale și afecțiunilor neurodegenerative, arată https://www.medicalnewstoday.com/.
De asemenea, există și alimente care contribuie la îmbunătățirea memoriei și concentrării. Iată câteva exemple!
Ciocolata neagră
Are un conținut ridicat de cacao, care, la rândul ei, conține flavonoide, un tip de antioxidanți. Aceștia sunt importanți pentru sănătatea creierului. Potrivit unui studiu publicat în British Journal of Pharmacology, acești antioxidanți încurajează dezvoltarea neuronilor și a vaselor de sânge în porțiunile din creier responsabile cu memoria și învățarea. De asemenea, un studiu publicat în revista Federației Societăților Americane de Biologie Experimentală arată că ciocolata cu un conținut de cacao de cel puțin 70 la sută susține neuroplasticitatea cerebrală, esențială în procesul de învățare.