Activități de Ziua Copilului pe care le va iubi

Copiii, acești mici lideri ai întregii familii și chiar ai umanității. Și tocmai pentru că ei sunt viitorul de mâine, de ce să nu se bucure de cel puțin o zi doar a lor? 1 iunie este ziua oficială a copilului în mai multe țări și, totodată, un memento că fiecare copil merită educație, îngrijire, iubire și tot ce este mai bun din lume. Acestea sunt elementele de bază ale unei structuri umane sănătoase și, prin urmare, viitorul națiunii depinde de cât de bine sunt valorificate. Deci, de ce să nu facem Ziua Copilului extra specială cu un set de activități super distractive, care celebrează copilăria? De la ieșit în parc și mâncat înghețată la explorarea vieții sălbatice și activități educative, le-am acoperit pe toate!

Activități de Ziua Copilului pentru întreaga familie

O înghețată și o ieșire în parc sunt ingredientele perfecte pentru a face un copil fericit. Însă în cazul în care îți dorești și mai multe activități interesante și atrăgătoare pentru a face această zi extra specială, iată recomandările noastre.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Cum arată meniul unui copil sănătos

Orice părinte își dorește ce-i mai bun pentru copilul său. Însă până la educație de calitate și viitor fericit, nutriția constituie prima grijă a unui părinte. Și-n vreme ce vrei să-i oferi o alimentație sănătoasă, știi ce substanțe nutritive sunt necesare și în ce cantități? Nutriția pentru copii se bazează pe aceleași principii ca și nutriția pentru adulți. Toată lumea are nevoie de aceleași tipuri de nutrienți – vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. Cu toate acestea, copiii au nevoie de cantități diferite de substanțe nutritive specifice la vârste diferite. Deci, care este cea mai bună formulă pentru a alimenta creșterea și dezvoltarea copilului tău?

Cum arată meniul unui copil sănătos

Pentru a fi benefică organismului, alimentația trebuie să fie variată, moderată și să se bazeze pe alimente nutritive. Mâncarea de tip fast food este hrană în aparență, dar în esență nu asigură organismului substanțele necesare bunei funcționări, tocmai pentru că este extrem de slabă nutritiv. Iar în vreme ce salata este bogată în vitamine, minerale și alte elemente esențiale, ea trebuie combinată sau alternată cu proteine, cereale și leguminoase pentru a-și atinge potențialul maxim de beneficii. De asemenea, cantitatea de mâncare necesară depinde de vârstă, greutate, activitate fizică. Nu trebuie calculată cu precizie, însă trebuie să fie moderată. Așadar, elementele-cheie când vine vorba de alimentație sănătoasă sunt alimentele nutritive, moderație, diversitate. O alimentație sănătoasă trebuie să „bifeze” următoarele:

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Infecții bacteriene și virale – asemănări, diferențe, tratament

Atât bacteriile, cât și virusurile sunt invizibile ochiului liber și prezintă aceeași simptomatologie când infectează omul – febră, tuse, stare de oboseală, dificultate respiratorie, astfel că putem întâlni dificultăți în a le deosebi. La nivel biologic, principala diferență este că bacteriile sunt mult mai complexe decât virusurile şi pot trăi atât în interiorul, cât și în afara unui corp, în timp ce virusurile, pentru a supraviețui, au nevoie de o celulă gazdă. Întrucât infecțiile virale nu pot fi tratate cu antibiotice și nici infecțiile bacteriene cu antivirale, este important să cunoaștem distincția între cele două tipuri de infecții.

Infecții bacteriene și virale – asemănări

Infecțiile bacteriene și virale au multe lucruri în comun. Ambele tipuri de infecții sunt cauzate de microbi – respectiv bacterii și virusuri – și se răspândesc prin contactul cu o persoană infectată, contactul cu suprafețe contaminate, tuse și strănut. Infecțiile bacteriene și virale pot provoca infecții acute, cronice sau latente, dar și boli, fie ele ușoare, moderate sau severe. Și simptomatologia este foarte asemănătoare la infecțiile bacteriene și virale, ambele provocând tuse și strănut, febră, inflamație, vărsături, diaree, oboseală și crampe – toate acestea reprezentând modalități prin care sistemul imunitar încearcă să elimine corpul străin dăunător.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL VIRUPROTECT

Urmează un examen important? Nu e panică!

Examen de capacitate, bacalaureat, examen pentru permisul auto, examen de admitere, de specialitate, de evaluare competențe – indiferent ce vârstă ai avea, viața este o școală care te supune în permanență testelor și examenelor. Iar pentru a le absolvi, cel mai indicat este să…înveți. Și totuși, există și alte tips & tricks care te aduc mai aproape de rezultatul dorit. Află în continuare cum îți poți ajuta creierul să funcționeze mai bine în contextul unui examen, cât și în viața de zi cu zi.

Urmează un examen important? 6 sfaturi pentru a-l promova

Urmează un examen important în viața ta și simți cum treptat se instalează stresul, panica și emoțiile? Oamenii reacționează diferit la stres și au diferite moduri de a învăța, însă următoarele 6 sfaturi funcționează în stimularea creierului, indiferent de patternurile comportamentale.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Locuri de vizitat în București

Cunoscut și sub numele de „micul Paris”, Bucureștiul este un oraș bogat, în care arhitectura istorică și identitatea modernă se contopesc armonios. Bisericile bizantine, conacele Art Nouveau, fațadele neoclasice spectaculoase ale numeroaselor clădiri, parcurile, muzeele și monumentele istorice sunt atât de fermecătoare încât trebuie să le treci pe lista ta de atracții bucureștene. În continuare găsești sugestiile noastre de locații ce constituie un must visit 😉

Locuri de vizitat în București

  • Muzeul Național de Artă Contemporană – În prezent, poți vizita expoziții despre producția artistică românească postbelică, despre istoria artei contemporane din România (segmentul 1947 – 2007) sau despre arta urbană – o expoziție concentrată în jurul unei lucrări murale desfășurate pe 500 de metri pătrați, care a adunat laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street art-ului românesc. Și cum muzeul este găzduit de Palatul Parlamentului, ai putea vizita și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. Cu peste 3.000 de camere de peste 330.000 de metri pătrați, vizionarul său, Nicolae Ceaușescu, a folosit-o ca reședință a familiei și ca sediu al guvernului său. Programează-ți turul și imersează-te în monumentalitatea clădirii, în kitsch-ul și luxul scandalos așa cum le-a vizionat Ceaușescu.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

6 modalități de a reduce poluarea aerului

Poluarea aerului este una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea umană și a mediului înconjurător la nivel mondial. Poluarea aerului afectează tot și toate, de la oameni, animale, ecosisteme acvatice la orașe și păduri. Dezvoltarea umană influențează negativ emisiile de dioxid de carbon prin intermediul mai multor căi: creșterea populației, industrializarea și stilurile de viață modernă, cu cerere crescândă de resurse. Potrivit Economica, emisiile de carbon au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 66 de milionane de ani, înregistrat în epoca dinozaurilor. Pentru a contracara efectele nocive ale poluării, iată ce putem face fiecare dintre noi.

6 modalități de a reduce poluarea aerului

  1. Utilizează transportul public

În condițiile în care transportul rutier este sursa a aproape 30% din totalul de emisii de CO2 din UE, iar fiecare mașină personală transportă, în medie, 1,7 persoane, autobuzele reprezintă cea mai favorabilă alternativă de transport. Pe lângă eliberarea mai redusă de combustibili și gaze, utilizarea unui transport public poate contribui și la economisirea banilor. Bicicleta ocupă poziția celei mai curate opțiuni de transport, însă infrastructura de ciclism, așa cum se prezintă acum, este incapabilă de a susține ciclismul urban la scară largă.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Stil de viață sănătos și cum să atingi starea de bine

Auzi des (poate prea des) sintagma „stil de viață sănătos.” Emisiuni televizate, reviste glossy, podcasturi pe YouTube, postări pe Instagram – toate abordează tema vieții verzi. Însă ce înseamnă, mai exact, un stil de viață sănătos? Intuim cu toții că se bazează, în mare parte, pe alimentație cât mai „curată” și pe activitate fizică regulată. Însă grija de sine, terapia și meditația joacă un rol la fel de important. Află mai multe despre cum poți adopta un stil de viață sănătos, de la produsele consumate la gândurile pe care le cultivi și energia pe care o emani.

Ce este, mai exact, un stil de viață sănătos?

Potrivit studiilor, există patru obiceiuri care prezintă un impact major asupra reducerii riscului de deces prematur. Iată cum au fost definite și măsurate aceste obiceiuri sănătoase:

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Sportul și calitatea vieții

Sportul, această himeră de care promitem să ne apucăm „de mâine”, „de luni”, „de luna viitoare” – oricând, numai nu acum. Mai mult de 60% dintre români nu practică niciun tip de activitate sportivă şi doar 5 din 100 de persoane merg la o sală de sport, potrivit unui studiu Eurobarometru. Statisticile sunt îngrijorătoare și clasează România printre primele locuri din Europa când vine vorba de populație sedentară. La polul opus se situează țările nordice, a căror bunăstare se datorează, în mare parte, sportului, practicat de un procent major al populației: Finlanda (87%), Suedia (85%) și Danemarca (80%). Nu trebuie să tragi de fiare pentru a fi sănătos. Mersul cu bicicleta, săritul coardei sau plimbările în parc sunt activități benefice, atât timp cât sunt practicate regulat. Pentru că România merită să fie sănătoasă și fericită, citește rândurile următoare și fă o schimbare în stilul tău de viață, oricât de mică poate părea.

Cum influențează sportul viața?

Practicat în mod regulat și în cantitate adecvată, sportul îmbunătățește o serie de funcții în oganism – cerebrale, musculare, resporatorii și reduce riscul apariției mai multor boli și afecțiuni –hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, diabet zaharat, diverse tipuri de cancer (inclusiv cancer de sân și cancer de colon) și depresie. Cu alte cuvinte, sportul este benefic de la interior la exterior, modelând pozitiv psihicul și trupul și influențând calitatea generală a vieții.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL REFENUMICE

Regulile unor plămâni sănătoși

Cei mai mulți oameni își îndreaptă atenția către îngrijirea pielii. Ceea ce nu-i rău deloc, întrucât este cel mai mare organ și cel mai expus factorilor nocivi. Însă deși nu sunt la vedere, organe precum plămânii au deosebită nevoie de atenția și grija noastră. Organismul are un sistem natural de apărare, special conceput pentru a proteja plămânii, menținând la distanță germenii și alți factori potențiali dăunători. Dar există câteva lucruri importante pe care le poți face pentru a reduce riscul de boli pulmonare. Iată câteva modalități de a-ți menține plămânii sănătoși.

Plămâni sănătoși, viață bună

Exceptând bolile genetice, restul afecțiunilor sunt cauzate chiar de noi. Poate părea sadic, cine și-ar face una ca asta? Însă mâncarea slabă în nutrienți, fumatul sau sedentarismul sunt doar câteva obiceiuri care, în timp, determină apariția diferitelor boli. Pentru că te vrem sănătos pentru cât mai mult timp, ducând o viață calitativă alături de cei dragi, iată câteva recomandări.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Paște sărbătorit frumos în pandemie? Da, este posibil!

Este deja a doua sărbătoare pascală celebrată diferit de cum eram obișnuiți, astfel că se poate spune că avem ceva experiență. Deși oportunitățile normale nu sunt disponibile nici în acest an, te poți bucura în continuare de un Paște frumos, cu doar…câteva modificări. Pentru că vrem să ai parte de o sărbătoare plăcută, îți propunem câteva idei pentru sărbătorirea Paștelui anul acesta. Sigur, s-ar putea să nu fie cu ce ești obișnuit, dar sănătatea ta și a familiei tale primează. În plus, „exotismul” modului diferit de a sărbători poate fi un plus😉

Cum să te bucuri de un Paște sărbătorit frumos în pandemie

Masa de Paște – Componenta religioasă a cam pierdut teren în ultima vreme, iar masa îmbelșugată și timpul petrecut petrecut în familie au preluat entuziasmul acestei sărbători. Partea bună? Te poți bucura și anul acesta de masa bogată alături de cei dragi. Partea proastă? Nu chiar de toți cei dragi…

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL VIRUPROTECT