Sănătate, Urinal

Cele mai des întâlnite cauze ale infecțiilor urinare

Articolul prezintă câteva dintre cele mai des întâlnite cauze ale infecțiilor urinare, dar indică și ce este o infecție urinară, cum se produce o infecție urinară, explică de ce femeile sunt mai predispuse la infecțiile urinare. Alături de cele mai des întâlnite cauze ale infecțiilor urinare, articolul prezintă și câteva din cauzele mai puțin frecvente, dar care pot conduce la afecțiuni ale tractului urinar. Sunt indicate, de asemenea, informații utile pentru tratamentul și prevenția infecțiilor tractului urinar.

Ce este infecția urinară și de ce apare?

Atunci când bacteriile din exterior pătrund în tractul urinar pot produce infecția tractului. Prezența bacteriilor în tractul urinar nu înseamnă neapărat producerea unei infecții. Vezica urinară conține bacterii și alte microorganisme care ajută la menținerea sănătății și funcționarea corectă a vezicii urinare. Bacteriile din vezica urinară nu produc infecții ale tractului urinar, ci bacteriile care ajung în uretră din exterior.
O infecție a tractului urinar se poate produce în orice parte a sistemului urinar: rinichi, uretere, vezică urinară și uretră. Cele mai multe infecții implică tractul urinar inferior – vezica urinară și uretra.
Termenul de infecție urinară descrie o infecție generală care are loc în tot tractul urinar. O infecție a vezicii urinare, numită și cistită, este o infecție specifică. În această infecție, bacteriile își fac loc în vezica urinară și provoacă inflamații.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL URINAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *