Memoria este capacitatea mentală prin care stocăm și recuperăm informații. Ea joacă un rol esențial în fiecare aspect al vieții noastre, ne oferă un simț al sinelui și ne asigură continuitatea experiențelor. Află mai departe lucruri mai puțin știute despre memorie!
- Creierul uman poate stoca o cantitate uriașă de informații. Potrivit prof. Paul Reber, din cadrul Universității Northwestern, creierul are capacitatea de a stoca până la 2.5 petabiți de informații – echivalentul a 4.000 de iPhone-uri cu memorie de 256 GB.
- Începem să uităm momente ce au loc în copilărie chiar în timpul copilăriei. Psihologii din cadrul Universității Emori s-au întrebat de la ce vârstă începem să uităm anumite momente care s-au petrecut în copilărie, cum ar fi primii pași pe care i-am făcut sau prima zi la grădiniță. Potrivit studiului pe care aceștia l-au realizat, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani incluși în studiu își aduceau aminte de evenimentele din copilăria timpurie în proporție de 60%, iar cei de 8-9 ani aveau imprimate în memorie acele evenimente în proporție de doar 40%.