Ciuboțica-cucului este o plantă de primăvară ce crește în Europa și Asia, ale cărei frunze și rădăcini sunt folosite în medicina naturistă. Planta este folosită în special pentru ameliorarea tusei, a inflamației gâtului și a simptomelor bronșitei, sub formă de ceai de ciuboțica-cucului sau sirop. Florile și frunzele sunt bogate în beta-caroten și vitamina C, doi antioxidanți puternici ce fortifică sistemul imunitar. Află mai departe care sunt proprietățile acestei plante, ce beneficii are ciuboțica-cucului pentru organism și cum o putem consuma!
Ciuboțica-cucului – beneficii
Această plantă care poate crește până la înălțimea de 25 cm a avut un rol important în farmacia și mitologia druizilor celtici. Prima atestare documentară datează din dominația romană, iar ulterior planta a devenit răspândită în toată Europa și în alte părți ale lumii. Ciuboțica-cucului era folosită ca tratament antireumatic, dar și pentru efectele sale sedative. Iată care sunt proprietățile și beneficiile pentru care ciuboțica-cucului este apreciată în prezent: