Daosin, Sănătate

Cum asociem carnea cu vinul potrivit?

Atunci când asociezi un preparat gustos cu vinul potrivit, poți avea parte de o experiență culinară completă. Pentru a ajunge la acest rezultat, este important să faci asocierile corecte între diferitele tipuri de alimente și anumite sortimente de vin. O asociere reușită dintre mâncare și vin va crea un echilibru între componentele unui preparat și caracteristicile vinului. Citește mai departe câteva recomandări care te vor ajuta să combini corect mâncarea cu vinul!

Pentru cele mai reușite asocieri între mâncăruri și vin, trebuie să știi care sunt componente de bază ale gustului unui vin. Potrivit https://winefolly.com, aciditatea este un element esențial al vinului, alături de elementele care conferă gustul dulce sau amar. În general, vinurile se pot grupa în trei categorii diferite:

  • Vinurile roșii – au un gust mai amar
  • Vinurile albe, rosé sau spumante – au mai multă aciditate
  • Vinurile dulci – au un conținut mai ridicat de zahăr

Cum asociem vinul în funcție de carnea pe care o consumăm

Înainte de a alege un vin pentru carnea pe care o pregătești, trebuie să evaluezi intensitatea preparatului – a cărnii și a sosului. Vinurile intense sunt potrivite pentru preparatele aromate și consistente, în timp ce vinurile mai ușoare ar trebui asociate cu mâncărurile light.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *