Daosin, Sănătate

Eviți alimentele bogate în histamină? Trei idei de rețete potrivite în intoleranța la histamină

Estimările spun că aproximativ 2-3% din populația globului suferă de intoleranță la histamină, afecțiune care se manifestă prin apariția unor simptome precum erupții cutanate, urticarie, balonare, constipație sau migrene. Aceste simptome apar de obicei după consumul unor alimente cu conținut ridicat de histamină, cum ar fi brânzeturile, mezelurile, fructele de mare, vinul roșu sau cel spumant, roșiile, vinetele sau spanacul. Cei care suferă de această afecțiune sunt nevoiți de multe ori să renunțe la aceste alimente, ceea ce nu înseamnă că nu se pot bucura de un regim alimentar satisfăcător.

Iată trei idei de rețete pe care le poți prepara din alimente pe care organismul tău le va tolera în cazul în care te confrunți cu această afecțiune!

  1. Pilaf de quinoa cu morcov și ardei gras

Pentru această rețetă, potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină, ai nevoie de:

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *