Minimartieni, Sănătate

Extractul de soc – aliatul sistemului imunitar al copilului tău

Socul este unul dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. Popoarele indigene foloseau socul pentru a trata febra și reumatismul, iar vechii egipteni îl utilizau pentru a vindeca arsurile pielii. În continuare, socul este folosit în multe părți de pe continentul european și este utilizat pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii.

În sezonul rece, copiii petrec mai mult timp în colectivitate, unde riscul transmiterii gripei și răcelii crește. Află mai departe cum îi poți susține imunitar cu ajutorul extractului de soc și ce efecte are această plantă asupra gripei și răcelii!

Beneficiile extractului de soc pentru sănătate

Socul (Sambucus nigra L.) este o plantă cu un conținut bogat de compuși bioactivi precum polifenoli și terpenoide care aduce multiple beneficii organismului, deoarece are efect antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, antigripal, antimicrobian, antidiabetic, protector cardiovascular și neuroprotector, arată Journal of Agricultural and Food Chemistry. Antioxidanții și vitamina C din această plantă au proprietatea de a fortifica sistemul imunitar, iar extractul de soc poate ameliora simptomele gripei și răcelii, potrivit https://www.webmd.com/.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL SINULAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *