Din cele mai vechi timpuri și până astăzi, natura a fost considerată un aliat al organismului în lupta cu bolile. Vitaminele, mineralele și nutrienții din plante ameliorează simptomele a numeroase afecțiuni. Considerate un puternic antioxidant natural, fructele de merișor pot diminua efectele infecțiilor tractului urinar sau pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Fructele de merișor pot fi consumate sub formă de sucuri naturale, în combinație cu alte fructe.
Ce trebuie să știi despre merișor
Aceste fructe sunt specifice Americii de Nord. Ele fac parte din familia coacăzelor și afinelor, iar denumirea lor științifică este Vaccinium macrocarpon. Au un gust foarte acru, de aceea, multe persoane le folosesc în combinație cu fructe mai duci, pentru a prepara sucuri naturale. Ceea ce le face deosebite este calitatea lor antioxidantă. Potrivit medicalnewstoday.com, au un conținut scăzut de calorii, dar sunt o sursă importantă de vitamina B-1, B-2, B-3, B- 6, vitamina E și vitamina C. Capacitatea antioxidantă a fructelor de merișor este dată de vitamina C. Experții Institutului Național de Sănătate Publică din SUA susțin că această vitamină blochează activitatea radicalilor liberi asupra celulelor, ajută la o mai bună absorbție a fierului în organism și crește rezistența sistemului imunitar. Datorită vitaminei E, fructele de merișor pot diminua simptomele unor boli cronice precum afecțiunile cardiovasculare, dar și pe cele ale infecțiilor tractului urinar sau ale artritei. Iată și care este valoarea nutrițională a fructelor de merișor: Calorii – 46 g