Beliema, Sănătate

Igiena intimă corectă la femei. Cele mai bune practici

O igienă intimă corectă asigură sănătatea aparatului genital. Află care sunt produsele și practicile benefice pentru igiena intimă și care sunt  considerate dăunătoare.

Igiena intimă este deosebit de importantă pentru sănătatea aparatului genital. Partea externă a aparatului genital feminin este linia de apărare împotriva infecțiilor. Umiditatea excesivă, transpirația, menstruația și dereglările hormonale influențează proliferarea microbiană, rezultând astfel infecțiile vaginale. De aceea, este foarte importantă alegerea produsului potrivit de igienă intimă, care să ofere îngrijirea necesară anti-microbiană, dar să nu aibă efecte negative asupra microbiotei naturale vulvo-vaginale. Află mai departe despre produsele și practicile benefice pentru igiena intimă, dar și despre cele considerate dăunătoare.

Ce produse și practici de igienă sunt nesigure?

Pentru a menține sănătatea zonei vaginale și vulvare, igiena intimă trebuie să asigure echilibrul dintre doi factori: pH-ul și flora microbiană. Înainte ca o femeie să ajungă la vârsta reproductivă, pH-ul vaginal va fi 7 (neutru), în timp ce o femeie care trece de această etapă va avea un pH de 3.8–4.4. La menopauză, în funcție de decizia de a urma sau nu terapii de substituție hormonală, pH-ul poate fi de 4.5–5 sau 6.5–7. Bacteriile vaginale se schimbă în funcție de faza ciclului menstrual și, potrivit unor studii, acestea depind și de etnicitate.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *