Minimartieni, Sănătate

Începe școala! Ce vitamine susțin sistemul imunitar al copiilor

Pe lângă rechizite și uniforme, pregătirea copiilor pentru începerea noului an școlar poate include și  administrarea de vitamine care să sprijine sistemului imunitar al celor mici. Prezența în colectivitate a copiilor presupune și expunerea la numeroși germeni care le pot afecta sănătatea. Cu un sistem imunitar puternic, ei pot face față mai ușor provocărilor inerente contextului școlar. Mai mult decât atât, vitaminele pentru copii îi pot ajuta să-și îmbunătățească performanțele școlare. Există vitamine care cresc capacitatea de memorare și de concentrare. Acestea acționează în mod direct asupra celulelor cerebrale și le regenerează.

Stabilirea unui regim alimentar echilibrat este, de asemenea, important pentru dezvoltarea copiilor, mai ales atunci când participă la activități educative. Totuși, chiar dacă este importantă pentru sănătatea lor, administrarea vitaminelor la copii trebuie realizată doar în urma unor discuții cu medicii specialiști. Aceștia vor stabili tipul de vitamine de care copiii au nevoie, precum și cantitatea în care trebuie administrate.

Vitamine care întăresc sistemul imunitar

Elevii trebuie să intre în clasă cu un sistem imunitar pregătit să facă față virusurilor și bacteriilor. În colectivitate, riscul de a contacta o boală este mai mare, tocmai de aceea sistemul imunitar al copiilor trebuie pregătit să poată lupta cu germenii. Este suficient ca un singur copil să intre în clasă răcit, pentru ca ceilalți să fie expuși riscului de îmbolnăvire. Iar vitaminele sunt un aliat puternic în procesul de prevenție.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL MINIMARTIENI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *