Lactoflora, Sănătate

Influența alimentației asupra microflorei intestinale

Un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și o alimentație bogată în nutrienți și vitamine, ne ajută să păstrăm echilibrul florei intestinale. Aceasta reprezintă totalitatea celulelor microbiene și bacteriene care trăiesc în intenstin.

Rolul florei intestinale este de a preveni înmulțirea microorganismelor care pot provoca boli, de a întări sistemul imunitar sau de a preveni procesele inflamatorii. De asemenea, flora intestinală ajută la sintetizarea vitaminelor și sprijină absorbția mineralelor și procesele metabolice.

Dezechilibrele produse la nivelul florei intestinale pot avea efecte mai puțin plăcute pentru organism. Tocmai de aceea, este recomandat ca echilibrul florei intestinale să nu fie perturbat. Alimentația influențează în mod direct flora intestinală și, pentru a nu avea probleme de sănătate, trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm. Un regim alimentar bazat pe fructe și legume, proteine sănătoase și multe fibre va asigura echilibrul de care flora intestinală are nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile în mod corespunzător.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL LACTOFLORA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.