Sănătate, ViruProtect

Mai bine să previi decât să ajungi să tratezi!

Cu siguranță ai tot auzit despre cât de importantă este PREVENȚIA în păstrarea sănătății. Și despre felul în care trebuie să gestionăm resursele organismului propriu, astfel încât să luptăm eficient împotriva îmbolnăvirilor.

Infectarea organismului, de orice natură ar fi ea, poate fi prevenită. Iar această etapă esențială nu se referă doar la spălat pe mâini, utilizarea dezinfectantului non-stop sau purtarea măștilor de protecție… Putem să facem mult mai mult decât atât! Putem respecta câteva reguli care ne ajută să ne ferim, să prevenim boala.

Există câteva reguli de urmat, iar prima este…

Spălatul pe mâini!

Infectarea se produce pe calea aerului. Atunci când o persoană este afectată de tuse sau strănut, aceasta emite picături foarte mici de salivă care conțin virusul, ce pot fi inhalate de către o altă persoană. Mai mult, virusul poate supraviețui până la 48 de ore pe o suprafață, astfel încât chiar atingerea obiectelor pe care s-au depus picături de salivă de la persoanele bolnave și apoi aducerea mâinilor la gură sau nas pot provoca infecția. Spălarea mâinilor este absolut obligatorie în orice situație.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL VIRUPROTECT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *