Memoplus, Sănătate

Rotițe în mișcare pentru memorie și concentrare. Cum să asimilezi informația rapid și să-ți păstrezi concentrarea

Ai intrat la facultatea pe care doreai să o urmezi, iar cursurile au început deja. Chiar dacă te simți ca în liceu, situația este cu totul diferită acum. Pentru cursurile la care participi, orele de laborator și timpul petrecut studiind, ai nevoie de mai multă memorie și concentrare. Încerci să-ți crești productivitatea, pentru a face o impresie bună noilor profesori, dar simți că nivelul memoriei și concentrării tale este mai scăzut. Chiar dacă această senzație e normală la început, trebuie să iei în calcul îmbunătățirea memoriei. Te va ajuta în perioada stresantă a examenelor și, cu siguranță, vrei să te remarci prin rezultatele obținute. Iată ce trebuie să faci pentru a avea o memorie de fier!

Memorie și concentrare la examene

Există numeroase metode prin care poți să-ți îmbunătățești capacitatea de memorare și concentrare. Important este să o descoperi pe cea care ți se potrivește. Experții* consideră că, înainte de examen, poți pune în practică mai multe tehnici de îmbunătățire a capacității de memorie și concentrare:

  1. Exercițiile fizice – în timpul efortului fizic, corpul are nevoie de mai mult oxigen. Inspirând profund, o cantitate mai mare de aer ajunge în creier și oxigenează mai bine celulele responsabile cu memoria și concentrarea.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *