Dacă te confrunți cu intoleranța la histamină, știi că anumite alimente îți pot provoca simptome precum balonare, migrene, diaree sau constipație. De aceea, este important să incluzi în regimul tău acele alimente care vor fi bine tolerate de organismul tău. Îți propunem trei rețete de salate cu conținut scăzut de histamină, pe care le poți pregăti la prânz.
1. Salată verde cu sfeclă, morcov și castravete
Este sezonul verdețurilor proaspete, așa că vei găsi cu ușurință la piață sau la supermarket o salată verde crocantă, pe care să o folosești alături de rondele sau fâșii de sfeclă, morcov și castraveți. Ai grijă ce dressing folosești! Oțetul din vin are un conținut ridicat de histamină și poate duce la apariția simptomelor neplăcute. Poți opta pentru o linguriță de ulei de măsline și câteva fire de pătrunjel, care vor da un plus de prospețime salatei.