Lifestyle

Secretul fericirii. Pe bune

Secretul fericirii nu este chiar atât de…secret. Poate că îl știi deja, doar că alegi să nu-l iei în seamă.  În secolul XXI au apărut o avalanșă de programe și cărți care pretind că ți-ar schimba radical viața și ți-ar dezvălui secretul fericirii. Însă este foarte puțin probabil ca în cadrul acestora să fie promovată o o formulă general valabilă, care să funcționeze pentru toată lumea. Află în rândurile următoare care este adevăratul secret al fericrii, dovedit științific, care funcționează pentru orice persoană, indiferent de vârstă, statut social, stil de viață, viziune, preferințe personale.

Secretul fericirii: sportul

Știi multe despre beneficiile activității fizice și totuși…amâni orice activitate sportivă cu orice ocazie. Ba nu ai timp, ba ești obosit, ba te păcălești că începi „de luni.” Află că nu este niciodată prea târziu pentru sport și, implicit, pentru a fi fericit. S-a dovedit științific că mișcarea fizică eliberează hormonul fericirii în creierul tău și influențează pozitiv toate aspectele vieții tale. Imediat după o sesiune de sport, te vei simți liber, optimist, încrezător, vitalizat. Un corp sănătos este garanția unei stări de bine și unei vieți calitative. În plus, este o sursă de încredere constantă în tine și în forțele proprii!

Ghid pentru un delăsător

Lasă lenea și pregătește-te să transpiri pentru a te simți bine și a arăta și mai bine. Programul încărcat și lipsa banilor sunt cele mai invocate scuze pentru a renunța sau amâna sportul. Lipsa timpului nu este o scuză, secretul constă în organizare. Indiferent de încărcarea programului tău, alocă cel puțin o jumătate de oră în fiecare dimineață pentru mișcarea zilnică. Chiar dacă pare că acea jumătate de oră de sport te va epuiza, adevărul este că funcționează în avantajul tău. Te vei simți plin de energie pentru a face față întregii zile. Și unde mai pui că trupul tău va căpăta un contur armonios?

Desigur, sportul acasă riscă să nu fie la fel de eficient ca cel din sala de fitness. În sala de fitness ai la dispoziție o varietate de aparate destinate antrenării fiecărei grupe musculare și uneori chiar și antrenori ce-ți motivează parcursul. Însă având în vedere pandemia globală, sportul practicat acasă este chiar o alegere recomandată. Și nu ai nevoie decât de disciplină, automotivare și un program de exerciții cu o durată de 30 de minute găsit pe YouTube.

Dacă tipul acesta de activitate fizică nu ți se potrivește, nu te descuraja. Poți opta pentru jogging, înot, tenis sau oricare alt sport care se potrivește stilului tău de viață și preferințelor tale. Verifică spusele specialiștilor și simte starea de bine chiar pe pielea ta! Mişcarea regulată ne face fericiţi pentru că organismul eliberează endorfine, acestea fiind responsabile direct de declanşarea unei stări de bine.

Însă nu uita nici de celelalte aspecte care trebuie să vină într-o completare armonioasă și naturală a activității fizice. Este vorba despre somn, hidratare și alimentație. Calitatea somnului trebuie să fie o prioritate pentru tine, pentru că în timpul somnului creierul traversează un proces esențial bunei funcționări a organismului. Culcă-te devreme și asigură-te că ai o saltea de calitate. Hidratarea trebuie să constea în minimum 2 litri de lichid zilnic. De asemenea, alege apa de izvor, pentru că este abundă în mineralele și substanțele benefice organismului. Cât despre alimentație, alege dieta mediteraneană. Consumând cu precădere fructe, legume și pește, te vei bucura de o stare de bine atât pe termen scurt, pentru că după o masă ușoară te simți vitalizat și deloc bolonat, cât și pe termen lung, pentru că o astfel de alimentație nu face decât să consolideze o sănătate de fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.