Sănătate

Ştiaţi că?

Zincul este un mineral a cărui importanță pentru buna funcționare a organismului uman e adesea subestimată. Corpul nostru conține aproximativ două-trei grame de zinc, prezente în oase, ficat, dinți, mușchi și piele.


Ca să putem funcționa normal, avem nevoie de un aport zilnic de 0,2 mg zinc/kg corp, pe care îl putem obține pe cale alimentară, cele mai importante surse fi ind carnea, leguminoasele, germenii de grâu, fi catul, ouăle, anumite alge și fructele de mare (în special stridiile).

Zincul reglează nivelurile de vitamina A și cantitatea în care aceasta este eliberată de fi cat, infl uențează activitatea unor hormoni responsabili de buna funcționare a testiculelor și previne hipertrofi ile benigne ale prostatei. Este, de asemenea, eficient în degenerescența maculară, vindecarea leziunilor, ADHD, combaterea acneei și ameliorarea simptomelor artritei. Însă probabil cel mai comun efect benefi c al zincului este acela de întărire a sistemului imunitar. Administrat în răceală, zincul diminuează simptomele neplăcute ale acesteia și reduce perioada de convalescență. Suplimentele de zinc contribuie la revenirea mirosului și a gustului (pierdute ca urmare a unei răceli puternice).

Prostenal® Control

39,99 lei69,99 lei

Selezin ACE Complex – 30 tablete

25,99 lei
Citește mai mult

Zinc Forte 15 mg – 30 tablete

21,99 lei
Adaugă în coș