Minimartieni, Sănătate

Toamna se numără… răcelile

Ți se umple inima de bucurie atunci când coboară din mașină, te ia în brațe, apoi aleargă fericit, purtând în spate ghiozdanul, către sala de clasă. Te gândești cu nostalgie la vremea în care și tu erai ca el și părinții te însoțeau la școală. Dornică să te protejeze, mama era mereu atentă să nu răcești. Parcă și acum auzi vorbele pe care ți le spunea: „Să nu-ți dai căciula jos din cap când ieși afară, pentru că s-ar putea să răcești!” La rândul tău, și tu i-ai spus asta celui mic de câteva ori înainte de a porni în drum spre școală.

Tomna este un anotimp frumos, însă este și perioada în care trebuie să facem față răcelilor. Iar în comunitate, copiii sunt mai expuși virusurilor care provoacă răceli. Pe lângă îmbrăcămintea potrivită, o imunitate puternică îl va feri pe micuțul tău de răceli. Acest articol te va ajuta să înțelegi mai bine cum poți să-i oferi copilului tău porția zilnică de sănătate, pentru a-l ajuta să crească mare și fericit.

Răcelile care vin odată cu toamna

În timpul dimineții, temperaturile sunt tot mai scăzute, iar expunerea la frig, mai ales în cazul copiilor, poate provoca răceli. Fiecare dintre noi a avut de-a face cu răcelile specifice toamnei măcar o dată în viață. Chiar dacă experții în sănătate publică le consideră ceva obișnuit, odată cu schimbarea vremii, este bine să-i ferim pe cei mici de contactul cu virusurile care provoacă răceli.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL MINIMARTIENI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.