Minimartieni, Sănătate

Vitaminele pentru copii: importanță, surse și principalele tipuri

Pentru o dezvoltare armonioasă, copiii au nevoie de anumite vitamine și minerale, care, de obicei, se obțin din alimentație. Există și situații când este nevoie de suplimente alimentare care au rolul de a corecta carențele de vitamine. Află mai departe care vitaminele cele mai importante și de unde pot fi obținute!

Pe măsură ce copiii cresc, este important să le oferim suficiente vitamine și minerale, pentru ca ei să aibă un organism sănătos. Majoritatea copiilor își iau necesarul de vitamine dintr-o dietă echilibrată, dar, atunci când există un deficit de vitamine, ei pot avea nevoie de suplimente alimentare. Află mai departe care sunt principalele tipuri de vitamine pentru copii, precum și informații despre rolul și sursele acestora.

Ce rol au vitaminele pentru copii

În general, atunci când copiii au un regim alimentar echilibrat și sănătos, își iau necesarul de vitamine din hrană, însă, în unele situații, pot apărea anumite deficiențe care impun luarea unor suplimente. Potrivit www.healthline.com, câteva situații în care copilii au nevoie să ia suplimente de vitamine și minerale sunt:

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL MINIMARTIENI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *