Memoplus, Sănătate

Zece curiozități despre creier pe care trebuie să le știi

Creierul este cel mai complex organ al corpului, având capacitatea de a controla fiecare proces ce se desfășoară în organism. Are capacitatea de a primi și a transmite milioane de informații. Oamenii de știință continuă să caute răspunsuri la multe întrebări ce au legătură cu felul în care creierul funcționează. Munca pe care au depus-o până acum a dat naștere la numeroase curiozități despre creier.

Ce se întâmplă în creierul nostru?

Fascinanta activitate pe care creierul o desfășoară i-a făcut pe oamenii de știință să descopere curiozități despre creier. Universitatea Queensland a realizat și un top 10 al celor mai interesante curiozități despre creier. Iată care sunt acestea:

  1. În creierul uman există peste 100 de miliarde de neuroni. Cifra este similară cu cea a stelelor din Calea Lactee – fiecare dintre acești neuroni este conectat unul de altul prin sute sau mii de sinapse. Astfel, această curiozitate despre creier a scos la iveală faptul că legăturile respective nu sunt fixe. Ele se pot modifica în funcție de experiențele de viață prin care trecem.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.